- Asiat eivät vain tapahdu, vaan niihin voidaan vaikuttaa. Vielä ei ole myöhäistä.

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Lyhyestä virsi kaunis = 321 (Älä nuku!)

Lisäys (24.10.): Vaalirahoitukseni (puhelinkulut mukana) on seuraava: 183,77 eur omaa rahaa, 353,80 eur ulkopuolista tukea. Mediamainonta 438,77 eur (sanomalehdet + internet), muut kulut 98,80 eur (joista puhelinkuluja n. 54 eur). Eli noin 34 % omaa rahaa ja noin 66 % ulkopuolista tukea (ammattiliitto (TU), yksittäinen yritys). Yhteissumma 537,57 euroa. Vaikka varsinaiseksi äänestyspäiväksi sunnuntaille onkin luvattu todellista koiranilmaa, ei se yhteisen asian vuoksi ole este, tai edes hidaste.
--

Kävin tänään ennakkoäänestyspaikalla Lahden pääkirjastossa. Jokaisen kannattaa käydä äänestämässä, sillä muutkin pitävät huolta omien etujensa ajamisesta. Suosittelen edelleen tutustumaan vaalikoneisiin vastaamiini kysymyksiin (linkit löytyvät Kunnallisvaalit 2008 -kirjoituksesta, josta löytyy myös linkkejä lahtelaisten PerusS-ehdokkaiden sivuille), mutta tässä lyhyesti itselleni tärkeitä kunnallisvaaliteemoja (ei välttämättä sisällä kaikkia, ja voivat olla satunnaisessa järjestyksessä):

- Sosiaali- ja terveydenhuolto saatava kuntoon, ja pitkistä odotusajoista mm. hammashoidon puolella (tällä hetkellä n. puoli vuotta) on päästävä eroon!

- Tuottavia omistuksia (mm. Lahti Energia ja Lahti Vesi eli Lahti 'Aqua') ei tule milloinkaan myydä, sillä sellainen toiminta kurjistaisi kaupungin taloutta jatkossa entisestään! Lyhytnäköiselle päivänpolitiikalle ei.

- Omaishoitajaksi pääsyä on helpotettava, ja turvattava heille riittävä tulotaso sekä eläke. Se on niin eettisesti kuin taloudellisestikin edullisempaa kuin muut vaihtoehdot, ja varteenotettavin ratkaisu tulevaisuuden varalle.

- Kirjastopalveluiden pääpaino tulee olla suomen ja englannin kielisten kirjojen hankinnassa, ja materiaalin valinnan tulee olla neutraalia (tietokirjoissa objektiivisen, ja reaalitodellisuutta parhaiten kuvaavan kirjoitustavan pitäisi puhua puolestaan).

- Koululuokkien ryhmäkokoja on pienennettävä, ja hometta sisältävät kiinteistöt tulee peruskorjata ensi tilassa. Ihmisten terveydellä ja hyvinvoinnilla ei saa leikkiä.

- Toriparkille ja Ranta-Kartanon rakentamiselle jyrkkä ei. Kovilla markkinatalouden ehdoilla ei tarvitse tehdä kuntalaisia koskevia ratkaisuja. Politiikassa tulee ensisijaisesti ottaa huomioon ihmisten viihtyvyys, eikä maksimaalisen voiton kiilto silmissä tarvitse hyväksyä kuntalaisten peruspalveluita kurjistavia päätöksiä.

Mahdollisuus vaikuttaa on nyt (ehdokasnumeroni on edelleen 321), eikä kotiin kyräilemään jääminen auta asiaa. Käy ihmeessä äänestämässä, niin saat samalla valitusoikeuden vaalien jälkeenkin ;) Ja parhaassa tapauksessa tahon, joka tulee ottamaan huomioon kuntalaisten erilaiset näkemykset, ja pyrkimään edistämään mm. eri-ikäisten kuntalaisten etuja eli sähköpostitkaan eivät mene suoraan ö-mappiin. Lahden ennakkoäänestyspaikat (15.-21.10.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon Lahden Perussuomalaisille!
3 paikkaa taisi yllättää monet.
Ikävä kuitenkin ettei läpi menneiden listalla ollut Toni Siiran nimeä.
Tsemppiä jatkossa!

Toni Siira kirjoitti...

Kiitos. Tämähän oli ennalta tiedossa, mutta onneksi kannatus konkretisoitui :) Tästä on hyvä jatkaa! Parasta Lahden tuloksessa on se, että paikallinen media irvaili meille pitkin matkaa, ja pyrki ohjaamaan äänestäjiä, mutta toisin kävi. Ei ihmiset sentään niin tyhmiä ole, että menisivät propagandaan mukaan. Väitettiin mm. yhtä paikkaa, mutta jostakin kumman syystä näyttäisi tulleen 'hieman' enemmän :)