- Asiat eivät vain tapahdu, vaan niihin voidaan vaikuttaa. Vielä ei ole myöhäistä.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kokoontumisvapautta on rajoitettava

Kokoontumisvapautta olisi hyvä rajoittaa vastamielenosoitusten suhteen. Lakiin olisi hyvä kirjata, ettei samanaikainen ja samassa paikassa oleva vastamielenosoitus olisi mahdollista. Tällä voitaisiin vähentää yhteenottojen määrää, ja säästää poliisin resursseja.

Lisäys 17.3.2013 klo 20:47. Täytyy ihmetellä, miksei lakia noudateta. Puuttuuko poliisilta tietotaitoa erottaa, mitkä ryhmittymät eivät voi osoittaa samaan aikaan mieltään, tai missä paikassa ei voi osoittaa mieltään? Tässä tulee mieleen ainakin Suomen Sisun kevätsuurkäräjät 10.3.2013, jonka vastamielenosoitukseen oli tullut noin 80 henkilöä. Poliiseja oli blogistin mukaan paikalla noin 30.

Kokoontumislaki:

"10§
Kokouspaikkaa koskevat rajoitukset

Jos samassa paikassa ilmoitetaan järjestettäväksi samanaikaisesti useita yleisiä kokouksia eikä niiden samanaikainen järjestäminen ole mahdollista, etusija on kokousilmoituksen ensimmäisenä tehneellä järjestäjällä, jollei kokouspaikan perinteisestä tai sopimukseen perustuvasta käytöstä muuta johdu. Poliisi voi tällöin osoittaa yhteyshenkilöiden kanssa neuvoteltuaan muut kokoukset siirrettäviksi toiseen ajankohtaan tai toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan."


Ei kommentteja: