- Asiat eivät vain tapahdu, vaan niihin voidaan vaikuttaa. Vielä ei ole myöhäistä.

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Kyseenalaista. Ajattele omilla aivoillasi!

Ehdoton uskomusjärjestelmän seuraaminen kääntyy aina järkiperäistä päätöksentekoa vastaan. Ihmisen sisäistä vapautta ei tule koskaan sitoa, nähtäisiin siinä kulloistenkin valtaapitävien toimesta minkälaisia kauhukuvia tahansa. Mikäli ei ole mahdollisuuksia kyseenalaistamiseen, ei ole myöskään rauhanomaisia keinoja ihmisoikeuksia edistävien muutosten aikaansaamiseksi. Huolimatta siitä, ovatko nämä valtaapitävät (ko. aikakauden vakiintuneen) maallisen tai uskonnollisen järjestelmän puolestapuhujia.

Parhaimmillaan olemassaolevien uskomusjärjestelmien ihmisoikeuksia kunnioittavista puolista saadaan muistin apuvälineitä myönteisen suunnan varmistamiseksi. Ja ennen kaikkea, me olemme kaikki vastuussa tuleville sukupolville siitä, minkälaisen maailman heille jätämme.

Jokainen voi itse pohtia, onko 'Rauhan ja Rakkauden uskonnon' sanoma muuttumattomaksi tarkoitettuna ja sanasta sanaan todeksi otettavana (Allahin) ilmoituksena ihmisoikeuksia kunnioittava?

2:193. "Taistelkaa heitä vastaan, kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan Jumalan (Allahin) palveleminen. Mutta jos he herkeävät, älköön vallitko vihollisuutta muita kuin uskottomia vastaan." Lähde: islamopas.com-sivuston epätarkka Koraanin käännös.

Tiedän, ettei yo. säettä tosimuslimi havainnoi, sillä se ei ole arabiaksi (pyrkimyksenä on pitää Koraanin teksti muuttumattomana). Koraania puolustavia kommentteja tässä vaiheessa ajatuksissaan kirjoittavia varten pyydän jokaista lukemaan Koraanin 2. luvun, eli Lehmän luvun kokonaisuudessaan ajatuksen kanssa.

Ns. vääräuskoisia, pakanoita sekä uskottomia vastaan sotiminen ei todellakaan rajoitu tosimuslimin sisäiseen kamppailuun. Ja Koraani on tosimuslimien mukaan tarkoitettu tarkkaan noudetettavaksi ohjenuoraksi myös juutalaisille sekä kristityille (ja itseasiassa kaikille maailman ihmisille). Myös uusimmat luvut kumoavat vanhemmat lempeämmät luvut suhtautumisessa erilaisen maailmankuvan omaaviin ihmisiin, joten Lehmän luku antaa hyvän kokonaisnäkemyksen sanasta sanaan noudatettavan islaminuskon suvaitsevaisuuden asteesta.

Eikä sen kirjan sivuilta löydy Jumalan rakkautta. Tosimuslimit myös luulevat, että fyysisellä väkivallalla ja islaminuskoon pakkokäännyttämisellä saadaan maailmaan pysyvä rauha. He eivät voisi olla totuudesta yhtään kauempana. Tuollaisessa uskomusjärjestelmässä löydetään ikuisesti myös sisäisiä viholliskuvia, jos ulkopuoliset loppuisivat. Meissä kaikissa on sisäistä voimaa, joten voisimmeko jo pikkuhiljaa alkaa käyttämään sitä myönteiseen, ja elämää sekä elämisen laatua säilyttävään toimintaan? Elämisen laadulla en tarkoita ylenpalttista materiaalista 'hyvinvointia'.

Lisätietoa englanniksi 'Rauhan ja Rakkauden uskonnosta':
http://www.thereligionofpeace.com/

Ja Lehmän luvusta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Al-Baqara
http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/quran/002.qmt.html

Lisäys (21.1.): Voit omalta osaltasi vaikuttaa suunnan muuttamiseen allekirjoittamalla maailmanlaajuisesti sharia-lakia vastustavan addressin. Euroopassa ajankohtaisimpana on Iso-Britannian osittaiseen sharia-lain soveltamiseen perustettujen, islaminuskoon pohjaavien tuomioistuinten vastustaminen. Itse allekirjoitin sen hetki sitten, ja toivon jokaisen tekevän samoin.
http://www.shariapetition.com/

5 kommenttia:

Timo Takkinen kirjoitti...

Kirjoitat melkoisella paatoksella muslimeja vastaan. Mietipä miltä tekstisi näyttäisi, kun korvaisit islaminuskon juutalaisuudella. Ei taitaisi olla ihan asiallista tekstiä omastakaan mielestäsi. Jos haluat etsiä väkivaltaan ja kansojen tuhoamiseen yllyttäviä tekstejä, löydät niitä kyllä kristinuskon pyhistä dokumenteista.

Toni Siira kirjoitti...

Ongelmakohdat ovat itse teksteissä (uskonnosta riippumatta), mikäli niitä noudatetaan kirjaimellisesti ilman omaa harkintakykyä. Tietääkseni esim. juutalaisuudessa tai kristinuskossa ei ole suoranaista käskyä nykyaikanakin harjoittaa väkivaltaa ns. vääräuskoisia vastaan minkään tekosyyn nojalla. Sen sijaan Raamatun lehdillä on kertomuksia aikaisemmista sodankäynneistä muita kohtaan. (Voit itse päätellä, mitä mieltä niistä olen.)

http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Bible-Quran-Violence.htm

Timo Takkinen kirjoitti...

Raamattu ei ole menneisyyden kirja, vaan kristillinen maailma käyttää sitä elämän oppaana. Kymmenen käskyä ovat kyseenalainen konsepti, koska niiden rikkomisesta kuuluisi useamman kohdalla rangaista kuolemalla. Tasa-arvoa ei myöskään arvosteta, ja tästä katolinen kirkko on antanut osoituksia aivan viime vuosien aikana. Homous ja abortti ovat edelleen kristinuskossa arkoja aiheita. Ristiretket ja katolinen inkvisitio sallivat kidutuksen ja murhaamisen. Tämä tehtiin kristinuskon nimissä.

Jos Perussuomalaiset seuraavat uutisia, voivat he seurata Israelin laitonta miehitystä, jotka perimmiltään oikeutetaan uskonnollisilla kirjoituksilla.

Lisää Perussuomalaisten epäloogisuudesta löytyy blogista Ajatusriihi.

Raamatussa on myös kohta, jossa sanotaan; se teistä, joka ei ole syntiä tehnyt, heittäköön ensimmäisen kiven. Mikä oikeuttaa muiden uskontojen kivittämisen?

Toni Siira kirjoitti...

Sama asia, joka oikeuttaa sinut esim. kritisoimaan Perussuomalaisia puolueena. On hyvä, että asioista voidaan kriittisin äänenpainoin vaikkapa kirjoittaa, mikäli siltä tuntuu.

Ja niin pitää omasta mielestäni tehdäkin, ettei mikään uskonnollinekaan näkemys todentamattomine ja/tai pahimmassa tapauksessa tuhoavine väitteineen nouse arvostelun yläpuolelle.

Eikä minkään tule mielestäni koskaan siihen asemaan yhteiskunnassa noustakaan, vaan kaikkea pitää yhä uudestaan ja uudestaan pystyä kyseenalaistamaan.

Sokea peili, kansakuntamme tila on kuin peilistä kuvaansa näkemättömän keisarin, joka luulee että hänellä on uljaat vaatteet yllään. Ählyjen nauru vain raikaa tsunien tyhmyydelle matuinvaasion jatkues kirjoitti...

Hyvä blogi näin viimeisimmät kirjoituksesi katsoen ;)

Seppo Lehto Tampere

Maamme tunnetuin neuvostoaikaisten ja rummunpaukuttajauskovaisten oikeusmurhan uhri