- Asiat eivät vain tapahdu, vaan niihin voidaan vaikuttaa. Vielä ei ole myöhäistä.

sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Lahden Perussuomalaisten kunnallisvaaliteemoja

1. Lähiöprojekti Lahteen
Lahden kaupungin on aloitettava asumislähiöiden kehittämiseksi ja viihtyisyyden lisäämiseksi erityinen projekti. Sen puitteissa tehdään lähiöissä kyselytutkimus ja kuulemistilaisuudet, joissa kartoitetaan lähiöasukkaiden odotukset ja lähiökohtaiset kehittämiskohteet. Tämän jälkeen tehdään toteutussuunnitelma ja budjetointi tuleville vuosille. Kehittämistä jatketaan myös projektien päätyttyä ylläpitotoimin.

2. Terveyskeskuskaaoksesta järjestykseen
Lahden terveyskeskusten osalta on luotava johtamishallinnon ja terveydenhoidon selkeä eriyttäminen, jossa hallinnon johtoon valitaan alan ammattilaisia ja lääkäritoiminta keskitetään potilaitten palvelutoimintaan. Lääkärit pois hallinnosta omiin tehtäviinsä. Omalääkäripalvelut palautettava terveyskeskuksiin. Terveyskeskusten palvelut tuotettava ensi sijassa Lahden kaupungin omana toimintana eikä ostopalveluina.

3. Energiatuotanto säilytettävä omissa käsissä
Lahden Perussuomalaiset torjuvat Lahti Energian ja Lahti Veden (nykyisellä sotkukielellä Lahti Aqua) myynnin ulkopuolisille energiatuottajille. Lämmön, sähkön ja veden tuotanto on säilytettävä kunnallisena palveluna mahdollisimman pitkälle. Tämä on sekä turvallisuustekijä että taloudellinen kysymys.

4. Lahden tuettava järjestöjä ja järjestettävä nuorten hyvinvointipalvelut
Lahti ei saa unohtaa seurojen ja kansalaisjärjestöjen tukitoimintaa. Seurat ja järjestöt tekevät vapaaehtoista työtä kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyskunnon ja nuorten kasvatuksen osalta. Kaupungin on tarjottava järjestöille sekä taloudellista että organisoinnin tukitoimintaa.

Lahden osalta koulunuorison tukitoiminnan osalta on tehtävä nopea tilannekartoitus ja tehtävä sen jälkeen erityinen koulujen hyvinvointisuunnitelma. Tähän kuuluvat psykologien, koulukuraattorien ja kouluavustajien määrän tarkistaminen ajan tasalle. Koulupalvelut ovat päässeet myös Lahdessa rämettymään.

5. Väestön ikääntymiseen varauduttava riittävästi
Lahden kaupunki aloitti myöhässä väestön ikääntymiseen liittyvät järjestelyt. Tämä näkyy nyt ylikuormituksena, tilojen puutteena ja huolenpitohenkilökunnan vähäisyyden muodossa. Lahden kaupungin on kehitettävä ripeästi iäkkäiden asukkaittensa asumis- ja kodinhoidon palveluja riittävälle tasolle, ottaen huomioon nopeasti lisääntyvät asiakasodotukset. Neljän minuutin kotikäynnit eivät ole riittävää palvelua.

Ei kommentteja: