- Asiat eivät vain tapahdu, vaan niihin voidaan vaikuttaa. Vielä ei ole myöhäistä.

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

LPS: Ehdokasasettelussa tapahtui omavaltaisuutta

Lahden Perussuomalaiset ry.

TIEDOTE
Lahti 17.9.2008

Ehdokasasettelussa tapahtui omavaltaisuutta

Lahden Perussuomalaisten hallitus hyväksyi kunnallisvaaliehdokkaiksi 13 henkilöä. Vaaliasiamies vei omatoimisesti Lahden keskusvaalilautakuntaan kuitenkin yhden ylimääräisen ehdokkaan, Gebreil Osman Hassan'n. Hallitus hylkäsi kokouksessaan muiden ehdokasehdokkaiden joukosta yksimielisesti edellä mainitun henkilön. Vaaliasiamiehenä toimi hallituksen valitsema Reijo Skippari, joka on hallituksen varsinainen jäsen.

Lahden Perussuomalaiset ry. katsoo, että avoin tiedottaminen asiassa on ensisijaisen tärkeää, sillä Suomen nykypolitiikan maine on ryvettynyt. Perussuomalaisilla on vain yksi suunta, ja se on ylöspäin. Lahden Perussuomalaiset ry. harkitsee tarvittavia jatkotoimenpiteitä tämän tapahtuman johdosta.

Lahden Perussuomalaiset ry. toivoo, ettei tämä ikävä tapaus vähennä perussuomalaisiin arvoihin luottavien äänestäjien uskoa, sillä meillä on uskallusta puhua asioista suoraan ja tarjota aitoa muutosta parempaan. Äänestämättä jättäminen antaa nykymenon jatkua.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista kuulla perustelut joilla Gebreil Osman Hassanin ehdokkuus Perussuomalaisten listoilla evättiin.

Toni Siira kirjoitti...

Uusimassa Päijät-Hämeen Viikkouutisessa (17.9.-08) oli Lahden Perussuomalaisten järjestösihteerin haastattelu asiasta.

"PS-väki pudotti Gebreil Osmanin rannalle vaaleista
Petri Görman

Lääkäri Gebreil Osman pelasi kovaa peliä päästäkseen perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaaksi Lahdessa. Puolueen johtoon turvautumisestakaan ei ollut apua. Osmanin anomus hylättiin paikallistasolla.

Lahden kaupunginvaltuustossa hän on ollut sekä SMP:n että SDP:n valtuutettuna. Viime vaaleissa hän putosi SDP:n ehdokkaana pois kaupunginvaltuustosta.

Perussuomalaiset ovat olleet jonkin aikaa hyvässä myötätuulessa, jonka vuoksi Osman sanoi keväällä näkemiin SDP:lle ja liittyi perussuomalaisen puolueen jäseneksi. Tähtäimessä hänellä oli ehdokkuus syksyn kuntavaaleissa.

Lahdessa tie kuntavaaliehdokkaaksi alkoi kuitenkin takkuilla. Häntä ei ole hyväksytty perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäseneksi. Puolueen jäsenluettelossa nimi on. Perussuomalaisissa kukin jäsen on puolueen ja paikallisosaston jäsen erikseen.

Lahden Perussuomalaiset ry:n järjestösihteeri-tiedottaja Lasse Koskinen vahvistaa, että Osman on ollut aktiivinen yhteydenotoissaan. Muuten Koskinen on melko vaitelias tapauksesta.

- Osman on ottanut useita kertoja yhteyttä järjestömme hallituksen jäseniin. Olemme tietoisia, että hän on pyrkinyt sekä paikallisyhdistyksen jäseneksi että kuntavaalien ehdokkaaksi. Hän on ollut harkintalistallamme keväästä saakka, vahvistaa Koskinen.

Osman ei kelvannut paikallisyhdistyksen jäseneksi, koska häntä kohtaan on olemassa luottamuspula.

- Perusteena on hänen aikaisempi SDP:n jäsenyytensä ja nyt perussuomalaisiin liittymällä hän arvioiden mukaan hakee vain omaa etuaan. Osmanin arvioidaan taas jatkavan matkaansa, jos perussuomalaisten kannatuksessa tulee joskus notkahdus alaspäin.

Osmanista on myös aikaisempaa kokemusta niillä perussuomalaisten jäsenillä, jotka toimivat Osmanin kanssa SMP:ssä.

- Osmanilla on taipumus tulla valmiiseen pöytään,. Hän ei osallistu osallistu mihinkään raatamiseen, vaan pitää huolta omasta edustamisestaan. Meidän mielestämme kaikkien pitää antaa työpanoksensa yhteisissä toimissa, perustelee Koskinen, entinen SMP:n kaupunginvaltuutettu.

Osman yritti rynniä puoliväkisin perussuomalaisten vaalilistoille. Hän on ottanut tiheästi yhteyttä perussuomalaisten puoluejohtoon ja ylempiin luottamuselimiin päästäkseen Lahden listalle.

- Puoluejohto on vakuuttanut useampaan kertaan, että se ei sekaannu Lahden valintoihin, vaikka perussuomalaisten säännöt sallivat puoluehallituksen nimittävän ehdokkaita ohi paikallisjärjestön, kertoo Koskinen.

Järjestösihteeri Koskinen myöntelee, että peli on ollut verrattain kovaa. Hän toteaa Osmanin lähettäneen Lahden Perussuomalaisten hallitukselle aika kovasävyisen tekstin, jonka sisältöä Koskinen ei suostu tarkemmin kertomaan. Hän sanoo paperin olevan sisäinen asia.

- Lahden paikallisosasto on panostanut tulevissa vaaleissa erityisesti nuoriin, nouseviin kykyihin. Politiikkaan haluavien naisten löytäminen on ollut sen sijaan vaikeaa.

Koskinen toteaa, että Osman ei ole ainoa mukaan pyrkinyt, joka on hylätty. Viimeisimmässä ehdokasnimityksessä mukaan otettiin seitsemän ja kolmen anomus hylättiin. PS-ehdokkaita on Lahdessa 13.

Osman ei kommentoinut puhelinhaastattelussa Viikkouutisille perjantaina asiaa millään tavalla. SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouko Pylväs vahvisti sittemmin, että Gebreil Osman ei ole mukana myöskään Sdp:n ehdokaslistoilla."

Anonyymi kirjoitti...

Näyttäisi olevan varsin hyvin perusteltu syy jättää hänet pois listoilta.

Kiitoksia vastauksesta ja onnea tuleviin kunnallisvaaleihin!

Toni Siira kirjoitti...

Kiitos.

Toni Siira kirjoitti...

Lisäys: Päijät-Hämeen Viikkouutisissa 24.9.-08, sivu 4

"Osmanin hylkääminen perustui tietoon

Kunnallisvaaliehdokkaita asettavilla puolueosastoilla ja
riippumattomilla järjestöillä on vastuu siitä, keitä hyväksyvät
ehdokkaiksi, siksi kaikki pyrkivät eivät tule valituiksi. Lahden
Perussuomalaiset ry:n hallitus tunsi myös vastuunsa ja jätti
Gebreil Hassan Osmanin valitsematta.

Suuressa joukossa voi aina selvitä siivellä, mutta pienemmässä
ryhmässä tarvitaan todellisia osaajia. Työpaikkoihinkin pyritään
valitsemaan alan parhaat osaajat. Henkilöiden tulee olla sekä
päteviä että valmiita toimimaan tiiminä. Lahden Perussuomalaiset ry:n hallituksen mielestä Osmanilta puuttuu joitakin valmiuksia.

Lahden Perussuomalaiset ry:n hallitus oli yksimielinen hylätessään Osmanin. Minkäänlaista erimielisyyttä ei ole asiassa esiintynyt. Osmanin hallitukselle lähettämä painostussanoma ei lisännyt hänen mahdollisuuksiaan ehdokkaaksi.

Vaaliasiamies sanoo joutuneensa vaatimusten uhriksi ja otti siksi
Osmanin listallemme. Vaaliasiamies ei ole itsevaltias, vaan hänen
tulee noudattaa järjestön hallituksen tekemiä päätöksiä. Tässä tapahtui virhe ja samalla Osman livahti ehdokkaaksi.

Jätämme Osmanin nyt äänestäjien mietintään. Vaaleissa äänestäjät
ratkaisevat ja arvioivat omalta osaltaan ehdokkaiden kyvyt ja taidot hoitaa yhteisiä asioita. Ennakkovalinnassa Lahden Perussuomalaiset ry:n hallitus teki jo oman ratkaisunsa.

Lasse Koskinen
Lahden Perussuomalaiset ry
järjestösihteeri-tiedottaja"

Anonyymi kirjoitti...

Taustalla lienee pelko siitä, että perussuomalaisten mahdollinen paikka valtuustossa menee Osmanille.

Toni Siira kirjoitti...

Osmanin saamat äänimäärät vaali vaalilta ovat olleet laskusuuntaiset. Lehdistö on tehnyt vastakkainasettelun, joka ei (välttämättä) tule vastaamaan todellisuutta. Itse veikkaan perussuomalaisille koko maan kannatukseksi 7-8 prosentin väliä, vaikka sinänsä mutu-veikkaukset ovat turhia. Lahden kohdalla ehkäpä 4 paikkaa. Yleensä PerusS on saanut kyselyjä paremmat tulokset.